Stichting Eekta kijk terug op Succesvol 2023 en kijkt vooruit naar Ambitieus 2024

Op zaterdag 27 januari heeft Stichting Eekta het nieuwe jaar ingeluid, te midden van een sfeer van reflectie, samenwerking en toewijding aan de gemeenschap.Met een heerlijk glaasje ‘gemberbier’ (Surinaams non-alcoholisch drankje), bereid door het vrijwilligersteam van Eekta, werd geproost op 2024.

Het evenement bood een inspirerende terugblik op het jaar 2023, waarin Eekta tal van hoogtepunten heeft bereikt. Van de viering van 150 jaar Hindostaanse immigratie tot vruchtbare samenwerkingen met GSAM en het gedenkwaardige Seniorenfestival, het jaar was doordrenkt van betekenisvolle activiteiten.

Een bijzonder moment was de uitreiking van acht stadsspeldjes aan vrijwilligers die zich jarenlang onbaatzuchtig hebben ingezet; een erkenning van hun onschatbare bijdrage aan de missie van Eekta.

Met ambitie en vastberadenheid kijkt Stichting Eekta vooruit naar het jaar 2024. Een veelbelovend activiteitenprogramma staat klaar om de gemeenschap te verrijken en verbinden. Tegelijkertijd heeft Eekta haar bezorgdheid geuit over de huidige locatie en doet een beroep op de gemeenschap om gezamenlijk te zoeken naar een passende oplossing voor deze uitdaging.

De prachtige uitvoering van het lied “Lean on Me”, gezongen door Birgit, onder begeleiding van Sherif Wagid Hoessein gaf alle bezoekers een gevoel van saamhorigheid.

Ter afsluiting hebben de begeleiders van de muziekgroepen: James Kandhai, Anand Tjikhoeri, Kumar Autar en Betsy Partapsing een mooi lied gezongen!

De boodschap van het lied, “Dil use Do djo Djaan Dede” – “Geef je hart aan iemand die een hart heeft om te geven” – weerspiegelt de essentie van verbondenheid en solidariteit die de kern vormen van Stichting Eekta.

Met deze inspirerende start van het nieuwe jaar blijft Stichting Eekta zich inzetten voor het dienen van de gemeenschap en het bevorderen van welzijn en saamhorigheid voor allen.