Geslaagde vertoning documentaire “Hindostaanse immigratie vanuit vrouwelijk perspectief”.

 
Geslaagde vertoning documentaire “Hindostaanse immigratie vanuit vrouwelijk perspectief” bij Stichting Eekta.

Op zondag 3 december bracht Stichting Eekta een indrukwekkende vertoning van de documentaire “Hindostaanse immigratie vanuit vrouwelijk perspectief” door de beroemde filmmaker Anita Bharos uit.

Ontwikkeling positie Hindostaanse vrouw
In de documentaire werd door de ogen van vrouwen uit de verschillende generaties verteld hoe zij het proces van verandering en hun positie als Hindostaanse vrouw hebben ervaren in de diverse fasen van het leven.

Vooral de strijd die vrouwen hebben doorgemaakt om hun eigen positie te versterken en het recht op onderwijs maakte veel indruk.

Met een opkomst van ruim 100 aanwezigen, was dit evenement een groot succes. De film boeide en ontroerde hen. De aangrijpende beelden maakten veel emoties los.

Interview en Dialoog
Na de vertoning volgde een boeiend interview met Anita Bharos waarin zij haar persoonlijke motivatie voor het maken van deze betekenisvolle documentaire toelichtte.

Een hoogtepunt van de avond was de levendige dialoog met het publiek, waar persoonlijke verhalen van aanwezigen de essentie van de avond verrijkten.
Fijn was ook de aanwezigheid van één van de vrouwen uit de film die tevens een gewaardeerd lid is van Stichting Eekta.

Impact
De aanwezigen waren diep onder de indruk. Dit benoemden zij ook in het evaluatieboek van Eekta.

Er is unaniem gevraagd naar een vervolg op deze bijeenkomst omdat het van belang is dit deel van de historie over het immigratieverleden met jongeren te bespreken en het essentieel is dit ook in het onderwijs te beleggen om zo bij te dragen aan een meer begripvolle en inclusieve samenleving.

Eekta zal hier aandacht voor blijven vragen. De aanwezigen benadrukken dit verzoek.

Met een uitverkochte zaal gaat onze enorme dank en respect uit naar het vrijwilligersteam voor hun onbegrensde inzet en toewijding voor het organiseren van deze impactvolle filmmiddag.

Bestuur Eekta