Teamcoach (m/v) 20 uur per week

Vacature Teamcoach
Stichting Eekta is een vrijwilligersorganisatie gevestigd aan de Boylestraat 20 in Den Haag, gesubsidieerd door gemeente Den Haag en is sinds de jaren zeventig het stedelijk- en sociaal cultureel centrum voor Hindostanen. Hoewel Eekta in het kader van de emancipatie en van Hindostaanse ouderen een aanbod heeft van het regulier ouderenwerk, heeft zij nu ook als kerntaak het bieden van ruimte aan maatschappelijke- en zelforganisaties voor laagdrempelige buurt- en wijkactiviteiten.
Eekta verbindt bewoners en organisaties in de Haagse wijken, waardoor we beter voor elkaar
zorgen én elkaar versterken. Met onze aanpak, daagt onze organisatie burgers uit om zélf een bijdrage te leveren middels (vrijwilligers)werk, of ondernemen. Onze drijfveer is samen een betere buurt creëren waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is. Eekta maakt meedoen eenvoudig, leuk en motiverend.

Voor onze opdracht in Haagse wijk Segbroek zoeken wij een:

Teamcoach (m/v)
20 uur per week

Taken teamcoach
Als teamcoach geef je leiding en coacht je vrijwilligers op de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. Je zorgt voor de juiste balans binnen het team en werkt aan toekomstgerichte ontwikkeling van vrijwilligers. Daarnaast stimuleer je een open en veilig werkklimaat en vormt de randvoorwaarden waarbinnen de vrijwilligers zelfstandig kunnen functioneren en groeien. Je levert proactief een bijdrage aan het ontwikkelen en realiseren van een resultaatgericht jaarplan, het doen van voorstellen en het geven van (gevraagd en ongevraagd) advies aan het bestuur. Daarnaast ontwikkel je (mede) het kwaliteitsbeleid op operationeel en tactisch niveau, hierbij draag je zorg voor de implementatie, toetsing en borging. Je beheert de budgetten en gaat op zoek naar mogelijkheden van vernieuwing en verbetering van de dienstverlenging van Eekta.
Je bent financieel verantwoordelijk, verzorgt voortgang- en beoordelingsgesprekken en (half)jaarrapportages en daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke projecten.

Onze sturingsfilosofie is sterke zelfstandige professionals met een optimale resultaatverantwoordelijkheid. De teamcoach toont leiderschap vanuit een coachende rol. De teamcoach wordt aangestuurd door het bestuur van Eekta

Ben je gedreven en wil je jouw inhouds-gedreven leiderschap laten zien? Dan zoeken wij jou! Voor de welzijnsopdracht in Den Haag Segbroek is een sturingsmodel ontworpen dat recht doet aan en autonomie én ontwikkeling van de medewerkers als aan de behoefte aan sturing.

Functie vereisten, ervaring, competenties:
• HBO (+) werk- en denkniveau;
• Affiniteit met en kennis van wet- en regelgeving sociaal domein;
• Kennis en ervaring met beleid en uitvoering in het welzijnswerk voor Surinamers;
• Ervaring met aanvragen van subsidie bij fondsen en gemeente;
• Ervaring in het coaching;
• Communiceert goed op ieder niveau en heeft gevoel voor verhoudingen;
• Affiniteit met Surinaamse doelgroep.

Verder beschik je over de volgende competenties:
• Ontwikkelen van anderen: het gericht zijn op het ontwikkelen van capaciteiten van anderen door begeleiding en constructieve feedback. Anderen ertoe kunnen brengen om het beste uit zichzelf te halen en zich optimaal in te zetten. Sociale vaardigheden zoals tact, stimulerend en motiverend vermogen en overtuigingskracht zijn hierbij cruciaal.
• Motiverend leiderschap: richting en sturing geven aan teams door het scheppen van de juiste randvoorwaarden en door het bevorderen van samenwerking, commitment en teamgeest.
• Netwerken / samenwerken / verbinden: creëren van verbinding met anderen zodat gezamenlijke doelstellingen bereikt worden. Uitstekende netwerker: zowel in- als extern.
• Resultaatgerichtheid: voortdurend streven naar realisatie van resultaten en de verbetering van de processen die hiertoe leiden.
• Flexibiliteit: vermogen om zich aan te passen en effectief te werken in verschillende situaties en met diverse individuen en/of groepen mensen.
Het aanbod
Wij bieden een afwisselende baan in een informele organisatie met ruimte voor eigen inbreng, vrijheid, resultaatverantwoordelijkheid en flexibele werktijden. De functie wordt ingeschaald in schaal 9 van de CAO Sociaal Werk (afhankelijk van opleiding en werkervaring min. €2.705 en max. €3.988,-).

Solliciteren?
Ben je door het lezen van bovenstaande vacature enthousiast geworden? Mail zo spoedig mogelijk je sollicitatie (Motivatiebrief+ CV) uiterlijk 1 november a.s. naar de heer Mahender Autar: m.autar@wmoradar.nl.
De 1ste ronde sollicitatiegesprekken worden gehouden vanaf 6 november 2019.

Meer weten?
Neem voor vragen over de functie contact op met Mahender Autar, telefoon: 0650253351.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.