Divali-workshop

Op 1 november a.s. organiseren wij een Divali-workshop in de grote zaal van Eekta in Den Haag. Kom meer te weten over de achtergronden, rituelen en tradities van Divali en leer op eenvoudige wijze een havana te verrichten!

Waarom branden we de diya’s per se vóór 18.00 uur? Waarom moet het een oneven aantal diya’s zijn? Waarom branden we überhaupt diya’s? Is Divali een festival van één dag of vijf dagen? Vieren we de geboortedag van Lakshmi of de huwelijksdag van Vishnu en Lakshmi? Hoe zit het met swami Dayanand? Wat is zijn relatie met Divali?

Al dit soort vragen komen aan bod tijdens de Divali-workshop. Tijdens een interactieve lezing kom je meer te weten over de achtergronden, rituelen en tradities van Divali. Daarna is er een havana-workshop. De havana (‘vuurofferdienst’) is een ritueel dat veel hindoes traditiegetrouw (door een pandit laten) verrichten op de dag van Divali. Tijdens de workshop komt dit ritueel stapsgewijs aan bod, waarbij deelnemers de handelingen, al dan niet symbolisch, mee kunnen verrichten. Voor alle benodigdheden wordt gezorgd, inclusief een havana-handleiding voor elke deelnemer. Je hoeft alleen een zitje mee te nemen (kussen/matje/deken).

Aanmelden is dus nog zeker mogelijk via www.hindoedharma.nl/divali-workshop . Betalen kan dan contant bij binnenkomst (dus niet meer digitaal, omdat het even kan duren voordat wij dit zien).