Crisisteam Eekta

De voornaamste doelgroep van Stichting Eekta bestaat voornamelijk uit ouderen( ca 55 jaar en ouder) en bestaat uit ca 250 personen welke regelmatig het centrum bezoeken tijdens allerhande activiteiten. Maar wegens de Corona crisis is het centrum vanaf 16 maart jl gesloten. Wij handhaven het protocol van RIVM Covid 19.

 

Om de eenzaamheid van onze doelgroep te bestrijden hebben wij een zgn crisisteam Covid 19 in leven geroepen. Het doel van het crisisteam is de ouderen telefonisch via een persoonlijk en warm contact te benaderen. Onderstaande items zijn met de ouderen in afgelopen twee weken doorgenomen.

  • Persoonlijke aandacht aan de ouderen.
  • Luisteren naar het eigen verhaal; hoe wordt de crisis ervaren.
  • Inzicht krijgen in het sociaal netwerk.
  • Inzicht in eventuele basisbehoeften ( boodschappen, medicijnen).
  • Gevoel van vertrouwen, veiligheid geven: “U staat er niet alleen voor“.
  • Inventarisatie van vragen en behoeften o.a. behoefte aan belmaatje, meer sociaal contact, andere voorzieningen.
  • Inschatting mate van sociaal isolement en psychische gesteldheid. We zetten op Zelfkracht, Hoop en Moed.

We hebben veel oudere bewoners telefonisch in de afgelopen twee weken benaderd. In eerste instantie om groepsactiviteiten te annuleren, maar al snel bleken deze telefoontjes heel waardevol. Even een praatjes, advies over wat wel en niet te doen, etc.

We willen zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze ondanks dat ze misschien fysiek alleen zijn, ze zich niet alleen hoeven te voelen en we er voor ze zijn. Tijdens de telefoongesprekken krijgen we dan ook te horen dat ouderen dat een heel fijn idee vinden. We proberen dit contact de komende weken te continueren.

 

Resultaat

Veel van de ouderen die we hebben gesproken, hebben wel iemand (vaak de kinderen en kleinkinderen) in hun omgeving op wie ze een beroep kunnen doen voor boodschappen. Heel fijn om te horen! Sommige mensen krijgen zelfs buren aan hun deur of briefjes door de bus met het aanbod voor boodschappen. Er zijn ouderen die zo min mogelijk zelf naar buiten gaan en gebruik te maken van de hulp die ze krijgen aangeboden, ook willen ze zoveel mogelijk zelfstandig blijven. Nu is even niet de tijd om eigenwijs te zijn ;).

 

Er ontstaan mooie initiatieven! Onze vrijwilligers laten ook in deze tijd zien hoe waardevol ze zijn!

Het crisisteam van collega’s heeft thuis telefoondienst en staat deze bellers de komende tijd te woord. Praten lucht op en vragen om boodschappenhulp, mantelzorgvervanging et cetera worden opgepakt.

Deze week gaat het naar omstandigheden nog goed met onze ouderen. Maar we moeten alert en flexibel blijven voor wat ons volgende week gaat brengen.

We signaleren wel dat er weinig bewoners digitaal vaardig zijn en daardoor geen gebruik kunnen maken van online bestellen en betalen. Het geen face-to-face contact meer mogen hebben, maakt extra eenzaam. En het zal de komende weken onze volle aandacht hebben, ervoor te zorgen dat de ouderen de ondersteuning van ons krijgen die ze op dat moment nodig hebben. We hebben hier met de vele belletjes en de kaarten-actie goede eerste stappen in gezet.